un test pentru detectarea ADHD la adulti

un chestionar cu 6 intrebari pare sa detecteze aproape 70% din cazurile de ADHD din populatia geenerala si peste 80% dintre pacienti.

intrebarile:

 1. Cat de des ai dificultati sa te concentrezi la ce iti spun oamenii, chiar si atunci cand ti se adreseaza direct?

 2. Cat de des te ridici din scaun in timpul intalnirilor sau in alte situatii cand este de asteptat sa ramai asezat?

 3. Cat de des ai dificultati in a te deconecta si relaxa atunci cand ai timp pentru tine?

 4. In timpul unei conversatii, cat de des ajungi sa termini tu insuti propozitiile incepute de ceilalti, inainte ca ei sa apuce sa le termine?

 5. Cat de des ajungi sa amani lucrurile pana in ultimul minut?

 6. Cat de mult depinzi de altii pentru a-ti mentine viata in ordine si a avea grija de detalii?

(0) – niciodata; (1) – rar; (2) – uneori; (3) – deseori; (4) – foarte des

 

(pragul pentru un scor pozitiv in comentarii)

multi adulti cu adhd isi aleg meserii care se adapteaza mintii lor extrem de mobile – agenti de vanzari, soferi, frizeri, utilizatori de internet, sportivi si alte activitati cu mobilitate mare sau care determina un aport de adrenalina care actioneaza ca un calmant al mintii. probabil ca si multi din utilizatorii de etnobotanice (amfetamine) care zac in spitale sau puscarii sunt adulti cu adhd care se automedicheaza.

meditatie, sport, psihoterapie, o activitate cu sens care exerseaza capacitatea de concentrare si atentie (de exemplu, gradinarit) sunt de incercat inainte de a apela la medicatie. si de fapt ce medicatie? amfetamine? cum e posibil ca societate sa bagam la puscarie niste oameni care iau o substanta si sa incurajam alti oameni sa consume aceeasi substanta, dar prescrisa de psihiatri?

3 Comments

 1. eugen h. says:

  14 sau mai mult este un scor pozitiv.

 2. Ionel says:

  hahah! scor de 7! in conditiile in care ma pregatesc eu insami sa devin psihiatru 🙂 inca putini ani pentru a detona inca citeva puncte in plus ce nu sint necesare. si referitor la intrebare..poate pentru ca a consuma o substanta prescrisa de o persoana certificata in acest sens ofera autoritate si credibilitate fata de cei ce isi stabilesc singuri consumul fara a avea o motivatie buna in acest sens.Parca medicament si drog inseamna acelasi lucru,singura definitie consta in doza,corect?si asa mai departe.Sublim blog si la mai multa activitate !

 3. x says:

  un scor de 21 ce zice ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *