Courage, the cowardly dog..

Courage este un caine. El traieste cu stapanii sai, Eustace si Muriel.

Din cand in cand, Eustace, “innebuneste”.. se schimba la fata.. batranelul aproape simpatic care isi citeste ziarul in fotoliul din fata televizorului se transforma intr-un monstru.. si Courage se sperie.

Biata Muriel, victima a “nebunului”, nu poate face nimic.. il suporta pe Eustace (“Muriel, where’s my dinner?”) si consecintele nesabuintelor sale, continua sa tricoteze si sa picoteasca in balansoar si, din cand in cand, innebuneste si ea..

Courage o iubeste foarte mult pe Muriel si face tot ce poate sa o salveze de la dezastrul pe care “nebunia” lui Eustace il produce in fiecare zi.. episod.

Toti trei locuiesc in the middle of nowhere.. deci nimeni nu poate face nimic in privinta chinuitului trai impreuna.. nu au unde pleca.. nu pot schimba nimic.. asa sunt vremurile in the middle of nowhere.

Nimeni nu pare sa-si puna vreo problema despre cum il afecteaza toata aceasta nebunie pe Courage, pentru ca el este doar un caine prost.. sau, in cel mai bun caz, un caine.. un caine gasit de Muriel in the middle of nowhere.

Sigur, Eustace (poate si Muriel) are motivele sale sa se comporte asa cu propriul caine, dar asta nu face o diferenta prea mare pentru bietul Courage.

Din cand in cand, ca si cum nu ar fi fost de ajuns, Courage pierde si el contactul cu realitatea.. vede lucruri si fiinte ingrozitoare, se sperie, urla.. dar, oricat de inspaimantat ar fi, Courage gaseste intotdeauna curajul de a-si salva biata mama si, in cele din urma, chiar si pe Eustace, sotul lui Muriel.. salvatul acestora doi devine misiunea lui in viata.. in serial.

Si toate acestea pentru acele cateva momente de fericire.. Muriel in balansoar, Eustace citind Nowhere News si Courage motaind in poala lui Muriel. Courage numeste asta dragoste, dar noi stim ca nu este asa.

***

m-am gandit la Courage si toti cei cei ca el, citind o stire de la sectiunea fapt divers..

5 Comments

 1. anca says:

  tangential, acest film: http://www.imdb.com/title/tt0081283/
  http://www.youtube.com/watch?v=KGVCU_5u-Qk

  imi pare (din experienta) ca iubirea este masura daca nu a tuturor, a majoritatii lucrurilor. relatia intre mine si mine este cumva dependenta de relatia mine cu tine (sau invers?) – dar cum sa traversez strada catre tine daca semnul spune accesul interzis?! it’s a vicious circle, a caucasian chalk circle perhaps, and the only way out is letting go..

 2. - says:

  <:(

  crezi, ca desenele in sine, mai ales ca e aratat la copii, ajuta la normalizarea (acceptarea de catre societate ca normal, desi nu-s) acestui relatiilor nasoale in viata 3D?

 3. ank says:

  Courage is salveaza “mama” 🙂
  Vai sa stii ca mi-a venit sa zic, cu totala lipsa de mirare ca: “Asa e viata — clipele fericite din balansoar merita eforturile supraomenesti de-a scapa din dezastrele provocate de nebunia membrilor familiei” — asta a fost cand m-am identificat cu Courage.

  Poate ca nu intamplator, desenele mele favorite nu erau acestea, chiar daca ma uitam din cand in cand. Desenele mele favorite erau Dexter’s laboratory — Dexter poate fi vazut ca un pas inainte al unui Courage, un baietel care se straduieste sa devina geniu, inventator, puternic. Pe acesta insa nu-l mai intereseaza nimic altceva decat stiinta. Opusul nebuniei…

  Nu in ultimul rand Cow and Chicken – frate si sora, specii complet diferite – au constituit comedia: replicile stupide, jocurile de cuvinte, solutiile usoare si periculoase pe care le-aducea de fiecare data dracul cel cu o mie de fetze.

 4. ank says:

  “Si toate acestea pentru acele cateva momente de fericire.. Muriel in balansoar, Eustace citind Nowhere News si Courage motaind in poala lui Muriel. Courage numeste asta dragoste, dar noi stim ca nu este asa.”
  — de ce n-am numi asta dragoste?

 5. AndReea says:

  Te-ai gandit ca poate catelul nu are termen de comparatie si ii e frica de lumea de-afara…si pana va gasi resursele necesare, sau pana e hotarat sa riste ( ca nu stie ce il asteapta afara ) se multumeste cu dragostea!?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *