la profesori..

unde sunt profesorii, acolo se da spaga..” spune directorul administrativ al spitalului universitar de urgente intr-un material publicat in romania libera.

in urma cu un an, cand am ajuns acolo cu un prieten.. camera de primire urgente nu avea nici macar o sursa de apa potabila.. si afara erau 40 de grade.. chioscurile la mare distanta.. domnul Oprescu nu era inca primar.. doar profesor.

later edit: acelasi domn doctor Oprescu tocmai a fost decorat de presedintele tarii pentru merite medicale deosebite. Rezidentii romani care lucreaza pe 7 milioane in spitalele patriei (de 4 ori mai putin decat un sofer de la RATB).. ei ar merita decorati.

1 Comment

  1. Olivia says:

    Din pacate degradarea este mult mai profunda. S-a ajuns la un “sacalism” indiscriminat.
    Am o prietena care si-a facut rezidentiatul intr-unul din spitalele despre care se vorbeste in reportaj. Cum era extrem de serioasa si competenta, medicul sef i-a spus in nenumarate rinduri ca i-ar placea sa o aiba in echipa sa, prin urmare, in ultimul an de rezidentiat, i-a sugerat sa “se puna de acord” cu directorul spitalului (un ilustru profesor) in privinta unui post (era vorba despre o suma in euro cu patru zerouri).
    Evident, acum lucreaza intr-o clinica privata.

    No comment…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *